Pepernoten/spijs pudding
Ingrediënten:
500 ml melk
25 ml room
20 g suiker
1 vanillestokje
2 stuks steranijs
2 kardemom zaden
6 blaadjes kleurloze gelatine
100 g pepernoten
100 g spijs
Voor de garnering:
1 reep melkchocolade
handjevol pepernoten
25 g spijs
25 roomboter
25 g poedersuiker
Bereiding:
- Breng een halve liter melk aan de kook met de suiker, de spijs, twee stuks steranijs en twee kardemom zaden.
- Schraap het vanillemerg uit het stokje en roer die door de melk incl. het vanillestokje.
- Laat alles lekker intrekken met het deksel op de pan ( laag vuur).
- Haal het vanillestokje, de kardemom zaadjes en de anijs uit de melk.
- Laat zes blaadjes gelatine weken in koud water.
- Knijp de gelatine uit en los deze op in de melk.
- Zet de melk koud weg.
- Op het moment dat de melk bijna gaat geleren, giet je de room erdoorheen.
- Snij 100 g spijs in kleine stukjes.
- Roer de pepernoten en de stukjes spijs door de melk en giet deze in een vorm.
- Laat het geheel zeker 3 uur opstijven in de koelkast.
Garnering: ( na 3 uur)
- Meng 25g poedersuiker, 25 g. roomboter en 25 g spijs.
- Met een spuitzak, spuit je een toefje op de platte kant van een pepernoot.
- Dakje erop.
- Smelt de chocolade au bain marie, en druk de helft van de pepernootjes erin.
- Leg ze op een keukenpapiertje in de koelkast.
- Stort de pudding.
- Giet de overgebleven chocolade over de pudding.
- Leg hierop de gevulde pepernoten.
- Evt. nog met pepernotenrasp de onderkant van de pudding opsieren.
Succes!