Ingrediënten:
voor 19 visjes
1 blikje tonijn,op water ( John West)
1 sjalotje, fijn gehakt
2 tl kappertjes
5 zeer kleine augurken, zeer fijn gehakt
1 el limoensap
1 volle eetlepel mayonaise
peper en zout
10 plakjes bladerdeeg
1 ei, geklutst
sesamzaad
Bereiding:
- Laat de tonijn goed uitlekken.
- Voeg de fijngehakte sjalot en augurken toe.
- Voeg nu de limoensap, kappertjes en de mayonaise erbij.
- Roer alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Haal de plakjes bladerdeeg uit de diepvries en leg deze op je werkblad.
- Smeer 1 bladerdeeg plak aan 1 kant in met ei en bestrooi deze met sesamzaadjes.
- Snij deze plak in driehoekjes zoals bijgaande foto.
- Snij de overige plakken door het midden.
- Smeer de plakken aan 1 kant in met ei.
- Leg een lepeltje tonijn op 1 kant en vouw het flapje dicht.
- Knip nu met een schaar de vorm in de vis.
- Klap de onderkant iets open en besmeer deze met ei.
- Leg nu het staartje met sesamzaadjes tussen de flapjes en druk deze dicht.
- Met een vork duw je de zijkanten van de vis dicht.
- Snij met een scherp mes een aantal sneetjes in de vis.
- Smeer de vis in met ei en plak een oogje van een kappertje of plakje augurk.
- Bak de visjes in 15/20 minuten goudgeel.
Succes!