Bladerdeegvisjes met een vulling van tonijnsalade

visjesIngrediënten:

voor 19 visjes

1 blikje tonijn,op water ( John West)
1 sjalotje, fijn gehakt
2 tl kappertjes
5 zeer kleine augurken, zeer fijn gehakt
1 el limoensap
1 volle eetlepel mayonaise
peper en zout
10 plakjes bladerdeeg
1 ei, geklutst
sesamzaad

Bereiding:

  • Laat de tonijn goed uitlekken.
  • Voeg de fijngehakte sjalot en augurken toe.
  • Voeg nu de limoensap, kappertjes en de mayonaise erbij.
  • Roer alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Haal de plakjes bladerdeeg uit de diepvries en leg deze op je werkblad.
  • Smeer 1 bladerdeeg plak aan 1 kant in met ei en bestrooi deze met sesamzaadjes.

111

  • Snij deze plak in driehoekjes zoals bijgaande foto.
  • Snij de overige plakken door het midden.
  • Smeer de plakken aan 1 kant in met ei.
  • Leg een lepeltje tonijn op 1 kant en vouw het flapje dicht.

IMG_3109

  • Knip nu met een schaar de vorm in de vis.

IMG_3110

  • Klap de onderkant iets open en besmeer deze met ei.
  • Leg nu het staartje met sesamzaadjes tussen de flapjes en druk deze dicht.

IMG_3111

  • Met een vork duw je de zijkanten van de vis dicht.
  • Snij met een scherp mes een aantal sneetjes in de vis.

IMG_3112

  • Smeer de vis in met ei en plak een oogje van een kappertje of plakje augurk.
  • Bak de visjes in 15/20 minuten goudgeel.

nemo

 

Succes!

visjes2 - kopie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?