Gehaktkrans
Ingrediënten:
500 g gehakt
½ rode ui
1 worteltje
½ rode paprika
1 teentje knoflook
1 tl worcestersaus
1/2 el mosterd
half blikje tomatenpuree (35 g)
4 eetlepels paneermeel of panko
2 eieren
gesneden verse basilicum
gesneden bieslook
zout en peper
1 rol verse bladerdeeg
Bereiding:
- Snipper de ui
- Snijd de worteltjes klein
- Snijd de paprika in stukjes
- Pers de knoflook.
- Flinke scheut olijfolie in de pan.
- Bak de groenten met de knoflook aan tot de ui glazig is.
- Voeg nu de worcestersaus en de tomatenpuree toe.
- Bak nog 1 minuut door.
- Laat het geheel afkoelen.
- Gehakt in een kom en voeg de ( afgekoelde) groenten, mosterd, paneermeel, basilicum bieslook en 1 ei toe.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 210C
- Rol het bladerdeeg uit.
- Snijd het bladerdeeg tot ong. de helft in dwars streepjes. ( 1 cm).
- Kluts een eitje en smeer het deeg in.
- Maak een worst van het gehakt zo breed als het deeg.
- Leg de worst aan de bovenkant van het deeg en begin te rollen.
- Maak een mooi krans van de rol, je zult zien dat de kerven open gaan staan.
- Smeer nu alleen de kerven in met ei.
- Bak de krans op bakpapier ong. 25 minuten af in de oven.
Succes!