Gehaktkrans

vrijmibokrans

Gehaktkrans

Ingrediënten:

500 g gehakt
½  rode ui
1 worteltje
½  rode paprika
1  teentje knoflook
1 tl worcestersaus
1/2 el mosterd
half blikje tomatenpuree (35 g)
4 eetlepels paneermeel of panko
2 eieren
gesneden verse basilicum
gesneden bieslook
zout en peper
1 rol verse bladerdeeg

brood voorb

 

Bereiding:

  • Snipper de ui
  • Snijd de worteltjes klein
  • Snijd de paprika in stukjes
  • Pers de knoflook.
  • Flinke scheut olijfolie in de pan.
  • Bak de groenten met de knoflook aan tot de ui glazig is.

image

  • Voeg nu de worcestersaus en de tomatenpuree toe.
  • Bak nog 1 minuut door.
  • Laat het geheel afkoelen.
  • Gehakt in een kom en voeg de ( afgekoelde) groenten, mosterd, paneermeel, basilicum bieslook en 1 ei toe.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 210C
  • Rol het bladerdeeg uit.
  • Snijd het bladerdeeg tot ong. de helft in dwars streepjes. ( 1 cm).

gehaktrol4

  • Kluts een eitje en smeer het deeg in.
  • Maak een worst van het gehakt zo breed als het deeg.
  • Leg de worst aan de bovenkant van het deeg en begin te rollen.

gehaktrol6

  • Maak een mooi krans van de rol, je zult zien dat de kerven open gaan staan.
  • Smeer nu alleen de kerven in met ei.

IMG_1865

  • Bak de krans op bakpapier ong. 25 minuten af in de oven.

Succes!

gehaktrol

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?