Gorgonzola-taartjes met zoete vijgen

gorgonzola-taartjes2gif

Ingrediënten:
voor 24 stuks

200 ml room
2 eieren
1 el bloem
1 pakje roomboterbladerdeeg
2 el poedersuiker 50 g gorgonzola
1 pot vijgen op siroop 430 g Arasfood/Noach Delights

vijgen

muffin bakblik voor kleine muffins

IMG_3204

Bereiding:

  • Laat de vijgen uitlekken en van het siroop op.

IMG_3212

  • Room tegen de kook brengen met 40 ml van de siroop.
  • Voeg de gorgonzola toe en roer goed door.
  • Laat iets afkoelen.
  • Splits de eieren en gebruik alleen de eidooiers.

IMG_3211

  • Meng 30 ml siroop met de eidooiers en meng hierdoor ook de bloem totdat het een glad papje is.
  • Giet de lauwe room door de eidooiers.
  • Goed blijven roeren.
  • Nu alles weer terug in de pan en verwarm het geheel ( niet koken een paar minuutjes) blijf wel roeren.
  • Haal de plakjes bladerdeeg uit de verpakking en bestrijk met water. Leg 3 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze op.
  • In een pakje bladerdeeg zitten 10 plakjes. Dus krijg je drie rolletjes.

IMG_3205

  • Leg de rolletjes even te rusten in de koelkast.
  • Verwarm nu de oven voor op 220 ºC. Combi-stoomoven 200 ºC
  • Snijd de rolletjes in plakjes van ongeveer 1,5 cm dik.
  • Leg de plakjes met hun platte kant in een ingevette tartelette of kleine muffin vorm tot de wand bedekt is met deeg.
  • Leg hierin ¼ vijg.

IMG_3213  IMG_3214

  • Giet de crème erbij tot aan de rand.
  • 20 minuten in de oven.
  • Combi-stoomoven 200 ºC/25%stoom 20 min
  • De bovenkant wordt bruin tot donkerbruin.
  • In de tussentijd giet je de overgebleven siroop in een pannetje, breng aan de kook en laat het tot de helft indikken.
  • Haal de gebakjes uit de oven en bestrooi ze met poedersuiker en giet er de ingedikte siroop over.

 

Het lekkerste zijn ze, als ze nog wat warm zijn.

Succes!

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?