Ingrediënten:
voor 24 stuks
200 ml room
2 eieren
1 el bloem
1 pakje roomboterbladerdeeg
2 el poedersuiker 50 g gorgonzola
1 pot vijgen op siroop 430 g Arasfood/Noach Delights
muffin bakblik voor kleine muffins
Bereiding:
- Laat de vijgen uitlekken en van het siroop op.
- Room tegen de kook brengen met 40 ml van de siroop.
- Voeg de gorgonzola toe en roer goed door.
- Laat iets afkoelen.
- Splits de eieren en gebruik alleen de eidooiers.
- Meng 30 ml siroop met de eidooiers en meng hierdoor ook de bloem totdat het een glad papje is.
- Giet de lauwe room door de eidooiers.
- Goed blijven roeren.
- Nu alles weer terug in de pan en verwarm het geheel ( niet koken een paar minuutjes) blijf wel roeren.
- Haal de plakjes bladerdeeg uit de verpakking en bestrijk met water. Leg 3 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze op.
- In een pakje bladerdeeg zitten 10 plakjes. Dus krijg je drie rolletjes.
- Leg de rolletjes even te rusten in de koelkast.
- Verwarm nu de oven voor op 220 ºC. Combi-stoomoven 200 ºC
- Snijd de rolletjes in plakjes van ongeveer 1,5 cm dik.
- Leg de plakjes met hun platte kant in een ingevette tartelette of kleine muffin vorm tot de wand bedekt is met deeg.
- Leg hierin ¼ vijg.
- Giet de crème erbij tot aan de rand.
- 20 minuten in de oven.
- Combi-stoomoven 200 ºC/25%stoom 20 min
- De bovenkant wordt bruin tot donkerbruin.
- In de tussentijd giet je de overgebleven siroop in een pannetje, breng aan de kook en laat het tot de helft indikken.
- Haal de gebakjes uit de oven en bestrooi ze met poedersuiker en giet er de ingedikte siroop over.
Het lekkerste zijn ze, als ze nog wat warm zijn.
Succes!