Ingrediënten:
500 g biefstuk
voor de marinade:
3 kleine tenen knoflook of 2 grote
3 el oestersaus
2 el vissaus
1 el ketjap manis
1 el donkere sojasaus
2 tl sesamolie
klein beetje szechuan peper
1 el honing
Dressing:
1 tl honing
snufje
zout en peper
1 el rijstazijn mirin
wok olie
1 zakje veldsla.
bakje cherrytomaatjes
2 rode uien, in plakjes gesneden
sesamzaadjes
optioneel 100 g enoki paddenstoelen.
Bereiding:
- Snij de biefstuk in blokjes van 2 bij 2 cm.
- Meng het knoflook, de oestersaus, vissaus, sesamolie, sojasaus, ketjap en de honing.
- Laat het vlees minimaal 8 uur hierin marineren.
- Maak de dressing door honing te mengen met de rijstazijn, peper en zout. Zet weg.
- Verhit de wok op hoog vuur met een scheutje wokolie.
- Doe het vlees in de wok en verspreidt het, zodat het 1 laag vormt.
- Bak het vlees aan 1 kant 1 minuut knapperig.
- Schut het vlees om en bak de andere kant in 30 sec knapperig.
- Wok dan het vlees op hoog vuur nog 2 minuten. Blijf omscheppen.
- Haal het vlees uit de wok.
- Giet het vocht uit de wok.
- Giet een klein scheutje wokolie in de pan en wok hierin 1 minuut de uien.
- 10 seconden de enoki meewokken, dit is optioneel.
Serveren:
- Meng de sla met de dressing.
- Verdeel de veldsla over 4 borden.
- Verdeel hierover het vlees en de tomaatjes.
- Verdeel de uien en de enoki over het vlees.
- Sprenkel sesamzaadjes over het gerecht.
Succes!