Gemarineerde varkenshaasjes
voor 4 personen
Ingrediënten:
2 varkenshaasjes van ca. 300 gram
4 el ketjap manis
4 el sojasaus
3 el honing
2 grote el aardbeienjam
2 el bruine basterd suiker
3 teentjes knoflook
1 ui
½ tl gembersiroop
½ tl korianderpoeder
rode peper
lente-ui en sesamzaadjes voor garnering
200 g gerookte spekreepjes
200 g gemengde paddenstoelen
Bereiding:
- Meng de ketjap, sojasaus, aardbeienjam, basterd suiker, gembersiroop, geperste knoflookteentjes, honing, kruiden, zeer fijn gesnipperde uitje en zeer fijn gesnipperd pepertje.
- Giet de marinade in een plastic zak en leg hier de varkenshaasjes, sluit de zak af en laat minstens 4 uur in de koelkast marineren/ liefst 24 uur.
- Verwarm de oven voor op 100 °C.
- Haal de varkenshaas uit de marinade en leg in een ovenschaal (marinade bewaren).
-
- Giet een scheutje olijfolie in een pan, bak hierin de spekjess krokant en voeg daarna de paddenstoelen toe.
- Even goed doorbakken.
- Giet nu de marinade erbij en laat de marinade iets stroperig worden ( niet aan laten branden).
- Zet de saus weg.
- Steek een vlees thermometer in het vlees ( tot de kern).
- COMBI-STOOMOVEN 100 °C/medium vocht/kerntemperatuur 69C°
- Als het vlees een kerntemperatuur bereikt heeft van 69C° haal je het vlees uit de oven en laat het 10 minuutjes rusten.
- Snijd de varkenshaasjes in dunne plakjes.
- Giet hierover de saus uit de ovenschaal en besprenkel het met lente-ui ringetjes en sesamzaadjes.
Lekker bij rijst of een lekkere salade.
Hapje: beleg plakjes stokbrood met de varkenshaas en een flinke schep chamignon/spekjes.
Lente uitje erover en Sesamzaadjes.
Succes!