Ingrediënten:
voor 4 personen
500 g kalkoenfilet
2 tomaten
2 el gyroskruiden
175 g geraspte kaas
1 zakje
2 rode uien
1 bol mozzarella
1 puntpaprika
roomboter
ijsbergsla
450 g kleine krieltjes
Voor de saus:
3 teentjes knoflook
bekertje crème fraîche
peterselie
zout
peper
sap van 1 limoen
Bereiding:
- Snij de kalkoen in dunne reepjes en vermeng deze met de gyroskruiden.
- Scheutje olie in de pan en bak de kalkoen krokant.
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Vet een vuurvaste ovenschaal in.
- Leg onderin de helft van de kalkoenreepjes.
- Snij de ui in ringen en leg deze bovenop de kalkoen.
- Verwijder de zaadlijsten uit de pintpaprika en snijd deze in ringen.
- Vervolgens snij je de helft van de bol mozzarella en 1 tomaat in plakken en leg deze hierboven op.
- Vervolgens de helft van de paprikaringen.
- Leg op deze laag 1/2 van de krieltjes en 1/2 van de geraspte kaas.
- Vervolgens: herhaal je dit nog een keer.
- Op de laatste laag krieltjes strooi je de geraspte kaas en leg hier bovenop een paarblokjes boter.
- Zet de schotel 30 minuten in de oven.
Saus:
- Pers de knoflook en hak de peterselie.
- Meng dit samen met het sap van 1 limoen door de crême fraîche.
- Breng op smaak met peper en zout.
Serveer met gesneden ijsbergsla en een flinke dot saus.
Succes!