Ingrediënten:
voor 4 pasteitjes
800 g krielaardappeltjes
1 rode ui
100 g gerookte spekjes
1 el Thaise rode currypasta
500 g (uitgelekt) zuurkool naturel
1 zoete appel
4 plakjes bladerdeeg
karwijzaad
1 rookworst
1 ei, losgeklopt
4 eenpersoons ovenschaaltjes.
Bereiding:
- Kook de aardappeltjes gaar. Probeer ze heel te laten.
- Giet ze af.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snipper de ui en bak deze samen met de spekjes 5 minuten.
- Voeg de rode curry en de uitgelekte zuurkool toe.
- Verwarm het geheel 10 minuten op zacht vuur.
- Boor met klokhuis uit de appel.
- Snijd 4 ringen uit en de rest van de appel snijd je in blokjes.
- Voeg de appelblokjes bij de zuurkool.
- Haal de bladerdeeg plakken uit de diepvries.
- Vet de ovenschaaltjes in.
- Verdeel de aardappeltjes over de schaaltjes.
- Verdeel hierover partjes rookworst
- Hierboven op komt de zuurkool.
- Smeer de rond van de ovenschaaltjes in met ei en leg op elk schaaltje een plakje bladerdeeg.
- Bestrijk het plakje bladerdeeg met ei.
- Bestrooi deze met karwijzaad.
- Leg op elk schaaltje een appelring.
- Bak de pasteitjes af in 20-25 minuten.
Succes!