Luxe stamppot rauwe andijvie
voor 4 personen
Ingrediënten:
750 g aardappelen in
250 g winter wortel
400 g selderijknol
400 g gesneden andijvie
1 zakje mix voor andijvie (Verstegen)
200 ml slagroom of melk
2 stengels lente-ui
1 droge worst
2 rode uien
8 chipolataworstjes
maïzena
peper
zout
stamper
Bereiding:
- Schil de aardappels, was de winterwortel.
- Snijd de selderijknol, de winterwortel en de aardappels in grove stukken ( ong. zelfde formaat ).
- Breng het geheel aan de kook.
- Snijd de droge worst in plakjes en snipper de uien.
- Bak de droge worst met de uien en de worstjes.
- Zodra de aardappels gaar zijn, kan je gaan afgieten.
- Weer even 2 min. terug op het vuur (zacht deksel op de pan).
- Strooi de kruiden bij het geheel en begin te stampen.
- Voeg beetje bij beetje de room of de melk toe.
- Schep de rauwe andijvie door de puree. ( niet stampen)
- Nu lekker de uien en de gedroogde worst erdoorheen. ( worstjes nog even apart).
- Giet nu 50 ml water in bij de worstjes.
- Even 5 minuten laten sudderen.
- Indikken met maïzena.
- Op smaak brengen met peper en zout.
- Serveer de stamppot met worstjes, jus en een paar ringetjes lente-ui.
- Succes!