Ingrediënten:
voor 4-6 personen
2 el olijfolie
20 g roomboter
100 g pancetta, vleeswaren in reepjes
2 sjalotjes
50 g spekreepjes
50 g gorgonzola, korst verwijderd en in blokjes
150 g taleggio*, korst verwijderd en in blokjes
150 g gruyère, geraspt
gehakte verse peterselie
500 g lange macaroni
¼ bloemkool, in roosjes
3 el Parmezaanse kaas
5 el panko, of paneermeel.
2 bosuitjes, in ringetjes
2 tenen knoflook
1 el bloem
150 ml groenten bouillon
125 ml melk
250 ml slagroom
*Italiaanse kaas, meestal niet te koop in de supermarkt maar bij een kaaswinkel.
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°C. Combi-stoomoven 190°C
- Verhit de olie in een pan en bak hierin de spek en de pancetta knapperig.
- Voeg de gesneden sjalotjes toe, het geperste knoflook en de blaadjes van de tijm.
- Bak 1 min mee.
- Voeg nu de bloem en de ringetjes bos ui toe en bak 1 min zachtjes mee.
- Voeg nu de bouillon toe en laat meekoken tot dat het vocht tot ½ is ingekookt.
- Voeg nu de melk, room, tallegio, gruyère en de gorgonzola toe.
- Roer 2 min door totdat de kazen zijn gesmolten.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Roer de gehakte peterselie door het geheel.
- Kook intussen de macaroni volgens de aanwijzingen op het pak.
- 5 min. voor de eindtijd voeg je de bloemkoolroosjes toe.
- Giet de macaroni met de bloemkool af en meng deze door de saus.
- Schep het geheel in een ingevette ovenschaal.
- Meng de paneermeel/panko met de Parmezaanse kaas en strooi deze over de schotel.
- Verdeel blokjes roomboter over de bovenkant.
- Bak de ovenschotel in 20-25 min. goudbruin.
- Combi stoomoven 190°C/25% stoom 20-25 min.
Succes!