Penne in een romige ricotta-champignon-roomsaus
Ingrediënten:
voor 4 personen
olijfolie
2 kipfilets
6 sjalotjes
500 g gemengde champignons
1 bouillonblokje groenten
250 g ricotta
100 ml room
6 zongedroogde tomaatjes
4 el fijngesneden peterselie
3 knoflooktenen
3 lente-uitjes
350 g penne
100 g kaas flakes of geraspte kaas
evt. verse kruiden tijm, rozemarijn, salie
Bereiding:
- Kook de kipfilets gaar.
- Laat afkoelen en pluk de filets.
- Snij de sjalotjes in ringen en pers het knoflook.
- Giet olijfolie in een hapjespan en fruit hier in de sjalotjes en het knoflook.
- Voeg fijngesneden zontomaatjes toe.
- Snij de grote champignons fijn.
- Voeg deze samen met de geplukte kip en de verse kruiden toe.
- 10 minuutjes op halfhoog vuurtje doorbakken.
- Kook de penne in 10/11 minuten gaar en giet deze vervolgens af.
- Voeg nu de ricotta en de room toe.
- Verkruimel een bouillonblokje boven het geheel.
- 2 minuten flink omscheppen.
- Voeg nu de gesneden lente-uitjes en de peterselie toe.
- Weer 2 minuten goed omscheppen.
- Voeg nu de penne toe, omscheppen en in een ovenschaal scheppen.
- Bedek de schaal met geraspte kaas of kaas flakes.
- Zet de oven onder de gril voor een krokant korstje.
- Serveer met ringetjes lente-ui.
Succes!