Pittige daging smoor met boontjes

Dagingif
Pittige daging smoor met boontjes
voor zeker 6 personen

Ingrediënten:

1k runder riblappen of liever nog sukadelapjes, in dobbelsteentjes.
3 grote tenen knoflook, geperst
6 grote sjalotten, in ringen gesneden.
50 g spekreepjes
1 blikje tomatenblokjes
14 el ketjap manis
1 tl nootmuskaat
½ tl gemalen kruidnagel
1 tl gedroogde chiliringen
scheutje azijn
olie
peper
Zout
500 g sperziebonen, schoongemaakt
1 rode peper, zaadlijst verwijdert en zeer dun gesneden.

IMG_3187

Bereiding:

 

    • Kruid de vleesblokjes met peper en zout.
    • Laat de tomatenblokjes uitlekken.
    • Verhit een beetje olie in een hapjespan en fruit hierin het knoflook en de sjalotringen.
    • Voeg nu het gesnipperde pepertje, de nootmuskaat en de gemalen kruidnagel toe.
    • Schep het geheel nog even goed door.
    • Voeg nu het vlees en de spekreepjes toe en bak dit 5 min mee.Voeg nu de uitgelekte tomaatstukjes, een scheutje azijn en de ketjap toe.
    • Bak het geheel nog 1 min.
    • Voeg nu een half kopje water toe en breng aan de kook.

IMG_3189

    • Doe de deksel op de pan en draai het vuur laag.
    • Laat het vlees ong. 3 uur stoven.
    • Na 2 ½ uur schep je de sperzieboontjes erbij.

IMG_3190 IMG_3191

    • Schep vlak voor het einde de gedroogde chiliringen door de smoor en laat nog 15 min. stoven.
    • Kijk af en toe in de pan, als het geheel droog dreigt te worden voeg je een scheutje ketjap erbij.

Lekker met witte rijst.
Succes!

Dagingif

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?