Ingrediënten voor 4 personen:
1 k kruimige aardappels, geschild
1 grote winterpeen, geschraapt en in blokjes gesneden
2 tomaten
3 lente-uitjes
1 el kurkuma
2 groentebouillonblokjes
2 rode uien, in stukken
1 rode ui
75 g veldsla
2 el Parmezaanse kaas
4 casselerribs 120 g stuk / of vlees naar keuze
flinke scheut room
peper
zout
Bereiding:
- Kook de aardappels, samen met winterpeen, 2 rode uien, bouillonblokjes en de kurkuma gaar.
- Halveer de tomaten en verwijder de zaadjes en het sap.
- Snij de tomaten in dunne reepjes.
- Snij de bosui in ringetjes.
- Snij de rode ui in ringen en bak deze even krokant. Zet weg.
- Bereid het vlees zoals u normaal zou doen.
- De aardappels zullen inmiddels gaar zijn.
- Giet de aardappels af.
- Stamp de aardappels, niet te glad.
- Schep een flinke scheut room door de stamppot.
- Schep nu de lente-uitjes, de Parmezaanse kaas en de sla door de stamppot.
- Maak op smaak met peper en zout
Serveren:
- Schep een flinke lepel stamppot op een bord.
- Leg hierop het vlees.
- Verdeel de gebakken uien over het vlees.
Succes!