Coca Spaanse pizza

coca2
Een Coca is de Catalaanse versie van de pizza.
Ze zijn er in enorm veel variaties te krijgen, zowel in zoet als in hartig.
Leuk om zelf eens met ingrediënten te experimenteren.
Hierbij in ieder geval het recept van de traditionele Coca.

Ingrediënten:

500 g bloem
30 g verse gist
mespuntje zout
1 kopje lauw water
30 g boter
100 ml olijfolie

Ingrediënten voor de vulling:

4 rijpe tomaten in plakken gesneden
3 uien in ringen gesneden
1 blikje ansjovis ( liefst natuurlijk verse)
2 aubergines
3 in repen gesneden rode paprika’s ( zaden en zaadlijsten verwijderen)
zout
100 ml olijfolie

Bereiding:

  • Over voorverwarmen op 180 C°.
  • In een kommetje zout, water en gist mengel.
  • Kuiltje in de bloem maken en daar het mengsel in gieten.
  • Kneed goed door en voeg de boter toe.
  • Kneed tot er een soepel deeg ontstaat.
  • Laat 3 uur op kamertemperatuur afgedekt rijzen.
  • Na het rijzen voeg je de olijfolie door het deeg.
  • Kneed net zolang tot dat de olie geheel is opgenomen in het deeg.
  • Het deeg moet nu makkelijk van de kom en je handen gaan.
  • Laat weer afgedekt 30 minuten rijzen.
  • Gril ondertussen de aubergines en de paprika’s.
  • Bestrijk je bakplaat met olie en strooi er iets bloem op.
  • Spreid nu het deeg tot een langwerpige vorm ( niet te dik ongeveer 1 cm).
  • Bekleed nu het deeg met de uien, tomaten, paprika’s en de aubergines.
  • Als laatste leg je de ansjovis er op.

Giet nu nog een klein beetje olijfolie over het geheel.
Bak de Coca in ongeveer 30 minuten gaar.

De Coca is het lekkerste als hij nog warm is.

Succes!!

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?