Ingrediënten voor een grote pan soep ( 3 ltr):
3 – 4 teentjes knoflook
700 g runder riblappen
1 kleine winterwortel
1 groene paprika
1 rode paprika
1 gele paprika
1 rode peper
70 g tomatenpuree
100 g bloem
1l runderbouillon
300 ml rode wijn
1 ½ tl komijnpoeder
1 el paprikapoeder
3 uien
1 runderbouillonblokje
1 blik tomatenblokjes op sap
olijfolie 100 g roomkaas bv. boursin
2 laurierblaadjes
3 vastkokende aardappels
150 g sperzieboontjes
2 el tuinkers
Bereiding:
- Snij de runderriblappen in blokjes ( 1 ½ x 1 ½ )
- Giet een scheutje olijfolie in een hoge pan.
- Schroei hierin het vlees dicht.
- Verwijder de zaadlijsten uit de peper en de paprika’s en snij deze in grove stukken.
- Snij nu de rest van de groenten ( wortels en uien) in grove stukken.
- Zodra het vlees is dicht geschoeid Schep je het in een vergiet om uit te lekken.
- Giet nu in dezelfde pan wederom een scheutje olijfolie.
- Bak hierin op hoog vuur de groenten en de uitgeperste knoflookteentjes ( 5 min.).
- Zet het gas laag en voeg het paprikapoeder, de komijn en de bloem toe.
- Schep 2 minuten om.
- Voeg nu de tomatenpuree toe en schep 1 min. om.
- Voeg het vlees weer toe en bak 1 min. mee.
- Giet de tomatenblokjes met sap, de wijn, de bouillon en 1 blokje bouillon bij het vlees.
- Voeg nu de laurierblaadjes toe en breng aan de kook.
- Zodra de soep kookt zet je het vuur laag met het deksel op de pan.
- Laat het geheel 2 uurtjes zachtjes koken.
- Na 2 uur snij schil je de aardappels en snij deze in kleine blokjes.
- Punt de sperzieboontjes en snij deze door de helft.
- Voeg de blokjes aardappel en sperzieboontjes toe en laat het geheel nog een half uur zachtjes doorkoken.
- Breng op smaak met peper en zout.
Serveren met een lekkere dot kruidenkaas en een beetje tuinkers.
Succes!