Pink Porky nectarinetaart

pink porkyvoor 8 personen

Ingrediënten:

7 nectarines. (niet te rijp)
vers bladerdeeg ( tante Fanny)
2 volle el Marcipano smaak Pink Porky
amandelschaafsel
poedersuiker
20 g pure chocolade/ Nutella mag ook
50 g suiker
5 kersen of amarenen.

108

  • De oven voorverwarmen op 210 ºC.
  • Nectarines in partjes snijden
  • Smeer een laag bakblik in.
  • Leg het bakblik op het bladerdeeg en snijd het rond uit.
  • (zorg dat de vorm ongeveer 2 cm groter is dan het bakblik)
  • Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Verwarm de Marcipano in een pan.
  • Voeg 40 gram suiker toe.
  • Laat de suiker oplossen in de Marcipano.
  • Voeg de nectarines toe.
  • Laat 5 minuten mee pruttelen.
  • Leg nu de nectarines in waaiervorm op het bladerdeeg.
  • Geraspte amandelschaafsel erover.
  • In het midden van de waaier giet je de Nutella of gehakte chocolade.

109

  • Het geheel kan nu 35 minuten in de oven op 210 ºC.
  • Een paar amarenen of kersen in het midden.
  • Even laten afkoelen en serveren met een beetje poedersuiker.

Succes!!

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?