voor 8 personen
Ingrediënten:
7 nectarines. (niet te rijp)
vers bladerdeeg ( tante Fanny)
2 volle el Marcipano smaak Pink Porky
amandelschaafsel
poedersuiker
20 g pure chocolade/ Nutella mag ook
50 g suiker
5 kersen of amarenen.
- De oven voorverwarmen op 210 ºC.
- Nectarines in partjes snijden
- Smeer een laag bakblik in.
- Leg het bakblik op het bladerdeeg en snijd het rond uit.
- (zorg dat de vorm ongeveer 2 cm groter is dan het bakblik)
- Prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Verwarm de Marcipano in een pan.
- Voeg 40 gram suiker toe.
- Laat de suiker oplossen in de Marcipano.
- Voeg de nectarines toe.
- Laat 5 minuten mee pruttelen.
- Leg nu de nectarines in waaiervorm op het bladerdeeg.
- Geraspte amandelschaafsel erover.
- In het midden van de waaier giet je de Nutella of gehakte chocolade.
- Het geheel kan nu 35 minuten in de oven op 210 ºC.
- Een paar amarenen of kersen in het midden.
- Even laten afkoelen en serveren met een beetje poedersuiker.
Succes!!