Hoisin-pruimen pork

smoorIngrediënten voor 5 personen

1 k speklapjes
2 el maïzena
2 tl plantaardige olie
1/2 tl gemalen witte peper
2 cm gember, in blokjes gesneden

Garnering
2 lente-uitje fijngesneden

Sausmix:
4 el Hoisin-saus
4 el pruimen jam
2 el donkere sojasaus
500 ml water

Bereiding:

    • Snijd het spek in plakjes van 3 cm.
    • Meng het spek met de maïzena.
    • Giet een scheutje olie in de pan en bak het spek goudbruin.
    • Meng alle ingrediënten van de sausmix door elkaar en schenk deze bij het spek.
    • Breng geheel aan de kook en zet vervolgens het gas op laag.
    • Laat het vlees zachtjes doorpruttelen op laag pitje tot het vlees zacht is en het vocht is gereduceerd tot een dikke saus.
  •  

    Of je zet de pan met deksel erop in de oven ( wel ovenbestendig) 3 uur met deksel op de pan 120°C

    • Voeg indien nodig wat extra water toe.
    • Serveer het vlees met rijst of noedels.
    • Besprenkel het geheel met een gesneden lente-uitje.

Succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: