Ingrediënten voor 5 personen
1 k speklapjes
2 el maïzena
2 tl plantaardige olie
1/2 tl gemalen witte peper
2 cm gember, in blokjes gesneden
Garnering
2 lente-uitje fijngesneden
Sausmix:
4 el Hoisin-saus
4 el pruimen jam
2 el donkere sojasaus
500 ml water
Bereiding:
-
- Snijd het spek in plakjes van 3 cm.
- Meng het spek met de maïzena.
- Giet een scheutje olie in de pan en bak het spek goudbruin.
-
- Meng alle ingrediënten van de sausmix door elkaar en schenk deze bij het spek.
- Breng geheel aan de kook en zet vervolgens het gas op laag.
- Laat het vlees zachtjes doorpruttelen op laag pitje tot het vlees zacht is en het vocht is gereduceerd tot een dikke saus.
-
Of je zet de pan met deksel erop in de oven ( wel ovenbestendig) 3 uur met deksel op de pan 120°C
-
- Voeg indien nodig wat extra water toe.
- Serveer het vlees met rijst of noedels.
- Besprenkel het geheel met een gesneden lente-uitje.
Succes!