Sorbet met basilicum

49

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten:
voor 4 personen
250 ml citroensap
500 ml koud water
schil van een citroen
300 g suiker
20 basilicumblaadjes
1 eiwit

  • Verwarm het water, suiker , citroensap, basilicum en citroenschil in een steelpan.
  • Meng het geheel net zo lang totdat de suiker volledig is opgelost.
  • Laten het geheel een uur rusten op een koele plaats.
  • Klop het eiwit stijf en roer dit door de afgekoelde siroop.
  • Doe het geheel in een rvs kom en zet het een paar uur in de vriezer.
  • Meng zo nu en dan met een garde door het ijs tot je de gewenste consistentie krijgt
  • Het ijs duurt ongeveer 5 uur om volledig te bevriezen.

Nou kom maar op met die heerlijke warme dagen!

Succes!

 

1 reactie

  1. Pingback: Koningssorbet | Smulboks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: