Sorbet met basilicum

49

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten:
voor 4 personen
250 ml citroensap
500 ml koud water
schil van een citroen
300 g suiker
20 basilicumblaadjes
1 eiwit

  • Verwarm het water, suiker , citroensap, basilicum en citroenschil in een steelpan.
  • Meng het geheel net zo lang totdat de suiker volledig is opgelost.
  • Laten het geheel een uur rusten op een koele plaats.
  • Klop het eiwit stijf en roer dit door de afgekoelde siroop.
  • Doe het geheel in een rvs kom en zet het een paar uur in de vriezer.
  • Meng zo nu en dan met een garde door het ijs tot je de gewenste consistentie krijgt
  • Het ijs duurt ongeveer 5 uur om volledig te bevriezen.

Nou kom maar op met die heerlijke warme dagen!

Succes!

 

One thought on “Sorbet met basilicum

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: