Bananen-soezen

soes1gif
Bananensoezen:
15 stuks

Ingrediënten gele pudding:

6 eidooiers
125 g suiker
30 g maïzena
500 ml melk
1 vanillestokje

Bereiding van de pudding:

  • Klop de eidooiers en de suiker zeer luchtig.
  • Halveer het vanillestokje en schraap de zaadjes eruit.
  • Breng de melk tegen de kook aan met de zaadjes en de rest van het vanillestokje ( de peul kan je er later uithalen).
  • Als het ei mooi dik is voeg je de maïzena toe.
  • Nog flink doorkloppen.
  • Haal nu de vanille stok uit de kokende melk.
  • Voeg de hete melk tijden het kloppen geleidelijk toe.
  • Giet nu de massa terug in een steelpan.
  • Breng weer aan de kook en dik het geheel in.
  • Goed in d gaten houden, als je pudding begint te bluppen en lekker dik is, is deze klaar.
  • Giet alles over in een koude schaal en bestrooi over de bovenkant een beetje bloem. ( tegen velvorming).
  • Zet de pudding in de koelkast.

Ingrediënten soezendeeg:

125 ml water
150 ml melk
100 g margarine
150 g bloem
suiker
zout
4 grote eieren

Bereiding soezendeeg:

  • Giet de melk en het water in een pan.
  • Opkoken met 100 g margarine.

soesjes1

  • Zodra de boter gesmolten is haal je de pan van het vuur en meng er de bloem doorheen.

soesjes2

  • Zodra alles gemengd is, zet je de pan weer op het vuur en meng zeker nog 3 min. goed door. ( hoe luchtiger de soes zal worden.
  • Schep het geheel in een mengkom en laat iets afkoelen.
  • Voeg een snufje zout en suiker toe.
  • Voeg nu 1 voor 1 de eitjes toe.
  • Flink doormixen tot een mooi glad deeg dat langzaam van de lepel afglijdt.

soesjes3

  • Verwarm de oven voor op 230 C.
  • Vul nu een spuitzak met het beslag, geen opzetje, 1 cm Ǿ.

soesjes4

  • Vet een bakplaat lichtjes in.
  • Spuit strepen van ong. 12 cm lang en 2 cm breed.
  • Bak de soezen in 12 minuten goudgeel.
  • COMBI-Stoomoven 220C/ 25% stoom / 11 minuten
  • Tijdens het bakken nooit de oven openen, want dan zakken de soezen in.
  • Als de baktijd is afgelopen zet je de oven uit en zet deze een klein stukje open.
  • Laat de soezen nog 4 min. in de afkoelende oven rusten. Ingrediënten opmaak:

    3 – 4 rijpe bananen
    70 g witte chocolade
    20 g donkere chocolade
    evt. 1 drupje bananen essence (toko)
    evt. gele kleurstof
     
    Opmaken van de soezen:

      • Snij de bananen in kleine plakjes.
      • Smelt 70 g witte chocolade au bain marie en voeg drupje essence en kleursof toe.
      • Smelt 20 g donkere chocolade au bain marie.
      • Vul een spuitzak met mondje met de afgekoelde pudding.
      • Knip de soezen half open.
      • Leg plakjes banaan op de onderkant van de soezen.
      • Spuit hier bovenop de pudding.
      • Druk de soes iets dicht.
      • Bestrijk de soezen met gesmolten witte chocolade.
      • Spuit een paar streepjes donkere chocolade over de witte chocolade

     

Succes!

soesjes

%d bloggers liken dit: