Bananensoezen:
15 stuks
Ingrediënten gele pudding:
6 eidooiers
125 g suiker
30 g maïzena
500 ml melk
1 vanillestokje
Bereiding van de pudding:
- Klop de eidooiers en de suiker zeer luchtig.
- Halveer het vanillestokje en schraap de zaadjes eruit.
- Breng de melk tegen de kook aan met de zaadjes en de rest van het vanillestokje ( de peul kan je er later uithalen).
- Als het ei mooi dik is voeg je de maïzena toe.
- Nog flink doorkloppen.
- Haal nu de vanille stok uit de kokende melk.
- Voeg de hete melk tijden het kloppen geleidelijk toe.
- Giet nu de massa terug in een steelpan.
- Breng weer aan de kook en dik het geheel in.
- Goed in d gaten houden, als je pudding begint te bluppen en lekker dik is, is deze klaar.
- Giet alles over in een koude schaal en bestrooi over de bovenkant een beetje bloem. ( tegen velvorming).
- Zet de pudding in de koelkast.
Ingrediënten soezendeeg:
125 ml water
150 ml melk
100 g margarine
150 g bloem
suiker
zout
4 grote eieren
Bereiding soezendeeg:
- Giet de melk en het water in een pan.
- Opkoken met 100 g margarine.
- Zodra de boter gesmolten is haal je de pan van het vuur en meng er de bloem doorheen.
- Zodra alles gemengd is, zet je de pan weer op het vuur en meng zeker nog 3 min. goed door. ( hoe luchtiger de soes zal worden.
- Schep het geheel in een mengkom en laat iets afkoelen.
- Voeg een snufje zout en suiker toe.
- Voeg nu 1 voor 1 de eitjes toe.
- Flink doormixen tot een mooi glad deeg dat langzaam van de lepel afglijdt.
- Verwarm de oven voor op 230 C.
- Vul nu een spuitzak met het beslag, geen opzetje, 1 cm Ǿ.
- Vet een bakplaat lichtjes in.
- Spuit strepen van ong. 12 cm lang en 2 cm breed.
- Bak de soezen in 12 minuten goudgeel.
- COMBI-Stoomoven 220C/ 25% stoom / 11 minuten
- Tijdens het bakken nooit de oven openen, want dan zakken de soezen in.
- Als de baktijd is afgelopen zet je de oven uit en zet deze een klein stukje open.
- Laat de soezen nog 4 min. in de afkoelende oven rusten. Ingrediënten opmaak:
3 – 4 rijpe bananen
70 g witte chocolade
20 g donkere chocolade
evt. 1 drupje bananen essence (toko)
evt. gele kleurstof
Opmaken van de soezen:- Snij de bananen in kleine plakjes.
- Smelt 70 g witte chocolade au bain marie en voeg drupje essence en kleursof toe.
- Smelt 20 g donkere chocolade au bain marie.
- Vul een spuitzak met mondje met de afgekoelde pudding.
- Knip de soezen half open.
- Leg plakjes banaan op de onderkant van de soezen.
- Spuit hier bovenop de pudding.
- Druk de soes iets dicht.
- Bestrijk de soezen met gesmolten witte chocolade.
- Spuit een paar streepjes donkere chocolade over de witte chocolade
Succes!