Cupcarrots met pistache en witte chocolade

cupcarrots
Ingrediënten carrot/ pistache cakejes:
voor 10 bloempotjes

 150 ml room
250 g roomboter, kamertemperatuur
165 g zelfrijzend bakmeel
265 g rietsuiker
1 ½ el cacao 1
½ tl kaneel
5 eieren
140 g gepelde pistache noten
10 bloempotjes terracotta 6 cm hoog
groene en oranje marsepein
bakpapier 60 gram boter
75 gram poedersuiker
70 gram witte chocolade
30 ml ongeklopte volle room

Bereiding:

  • Leg je bloempotjes 1 uur in een bak met water. En laat deze drogen
  • Verwarm de oven voor op 175 ºC
  • Vet de potjes in en bestuif deze aan de binnenkant met meel.
  • Mix 1 voor 1 de eieren door het botermengsel en de bloem.
  • Voeg de rietsuiker, de cacao, kaneel, de helft van de gemalen pistache noten toe.
  • Voeg nu druppelsgewijs de room toe.
  • Mix nog 3 minuten door op de hoogste stand
  • Knip 10 kleine rondjes uit om het gaatje van de bloempotjes te
  • Schep het beslag in de bloempotjes ¾ vol en bak 20/25 minuten.

carrot1

  • Combi stoomoven: 25% stoom 170 ºC 20/25 minuten
  • Laat de cakejes afkoelen.

carrot2

Boter/chocolade crème:

  • Smelt de witte chocolade au bain marie.
  • Giet de chocolade voorzichtig in een droge kom, en laat het afkoelen.
  • Doe de zachte boter in een kom en mix steeds beetje bij beetje de poedersuiker en het zout toe.
  • Mix tot een geheel met de mixer op middelhoge snelheid.
  • Voeg de slagroom toe.
  • Vouw nu met een spatel de afgekoelde witte chocolade door het mengsel.
  • Mix nu het gehele mengsel met de mixer op hoge snelheid tot een luchtig en fluffy geheel.
  • Besmeer nu de afgekoelde cakejes met deze room.

carrot3

  • Haal de cakejes door de gehakte pistachenoten.

carrot4

Worteltjes:

  • Maak kleine kegeltjes van de oranje marsepein en maak een gaatje aan de bovenkant.
  • Zet met een mes streepjes in het worteltje.
  • Maak sprietjes van de groene marsepein en druk 4/5 sprietjes in het gaatje.
  • Druk het worteltje in de cupcake.

Succes!

cupcarrot

%d bloggers liken dit: