Ingrediënten carrot/ pistache cakejes:
voor 10 bloempotjes
150 ml room
250 g roomboter, kamertemperatuur
165 g zelfrijzend bakmeel
265 g rietsuiker
1 ½ el cacao 1
½ tl kaneel
5 eieren
140 g gepelde pistache noten
10 bloempotjes terracotta 6 cm hoog
groene en oranje marsepein
bakpapier 60 gram boter
75 gram poedersuiker
70 gram witte chocolade
30 ml ongeklopte volle room
Bereiding:
- Leg je bloempotjes 1 uur in een bak met water. En laat deze drogen
- Verwarm de oven voor op 175 ºC
- Vet de potjes in en bestuif deze aan de binnenkant met meel.
- Mix 1 voor 1 de eieren door het botermengsel en de bloem.
- Voeg de rietsuiker, de cacao, kaneel, de helft van de gemalen pistache noten toe.
- Voeg nu druppelsgewijs de room toe.
- Mix nog 3 minuten door op de hoogste stand
- Knip 10 kleine rondjes uit om het gaatje van de bloempotjes te
- Schep het beslag in de bloempotjes ¾ vol en bak 20/25 minuten.
- Combi stoomoven: 25% stoom 170 ºC 20/25 minuten
- Laat de cakejes afkoelen.
Boter/chocolade crème:
- Smelt de witte chocolade au bain marie.
- Giet de chocolade voorzichtig in een droge kom, en laat het afkoelen.
- Doe de zachte boter in een kom en mix steeds beetje bij beetje de poedersuiker en het zout toe.
- Mix tot een geheel met de mixer op middelhoge snelheid.
- Voeg de slagroom toe.
- Vouw nu met een spatel de afgekoelde witte chocolade door het mengsel.
- Mix nu het gehele mengsel met de mixer op hoge snelheid tot een luchtig en fluffy geheel.
- Besmeer nu de afgekoelde cakejes met deze room.
- Haal de cakejes door de gehakte pistachenoten.
Worteltjes:
- Maak kleine kegeltjes van de oranje marsepein en maak een gaatje aan de bovenkant.
- Zet met een mes streepjes in het worteltje.
- Maak sprietjes van de groene marsepein en druk 4/5 sprietjes in het gaatje.
- Druk het worteltje in de cupcake.
Succes!