Koffiecakejes wat aans?

Img_2884

Ingrediënten cakejes:

150 ml room
100 g koffiebonen ( ik heb van Koffielust de smaak verrukking gebruikt)
265 g roomboter
165 g zelfrijzend bakmeel
265 g rietsuiker
1 ½ el cacao
1 ½ tl kaneel
5 eieren
165 g gemalen noten
bakblik tulbandjes of muffins

Img_2852

Bereiding:

  • Breng de room met de koffiebonen aan de kook.
  • Laat het geheel ½ uur op zacht vuurtje doorpruttelen.
  • Zet de room met de koffiebonen koel ( minstens 12 uur)weg ( niet in de koelkast).

Img_2847

  • Zeef de room.
  • Verwarm de oven voor op 175 ºC
  • Vet het bakblik in en bestuif deze met meel.
  • Mix 1 voor 1 de eieren door het botermengsel en de bloem.
  • Voeg de rietsuiker, de cacao, kaneel, gemalen noten en de room toe.
  • Mix nog 3 minuten door.

Img_2853

  • Schep het beslag in de vormpjes en bak 20/25 minuten.
  • Combi stoomoven: 25% stoom 170 ºC 20/25 minuten
  • Laat de cakejes afkoelen.

Voor de topping:

chocolade boontjes
1 reep pure chocolade
poedersuiker
60 gram boter
75 gram poedersuiker
40 gram witte chocolade
30 ml ongeklopte volle room

  • Smelt de pure chocolade au bain marie en giet dit over de cakejes heen.
  • Laat de chocolade opstijven.
  • Ondertussen maak je de witte chocoladetoefjes.
  • Smelt de witte chocolade au bain marie.
  • Giet de chocolade voorzichtig in een droge kom, en laat het afkoelen.
  • Doe de zachte boter in een kom en mix steeds beetje bij beetje de poedersuiker en het zout toe.
  • Mix tot een geheel met de mixer op middelhoge snelheid.
  • Voeg de slagroom toe.
  • Vouw nu met een spatel de afgekoelde witte chocolade door het mengsel. Mix nu het gehele mengsel met de mixer op hoge snelheid tot een luchtig en fluffy geheel.
  • Schep het mengsel in een spuitzak.
  • Spuit kleine toefjes op de cakejes en druk er een paar chocoladekoffieboontjes op.

Serveren met poedersuiker en een lekkere kop koffie.

Succes!

kof11

%d bloggers liken dit: