Ingrediënten cakejes:
150 ml room
100 g koffiebonen ( ik heb van Koffielust de smaak verrukking gebruikt)
265 g roomboter
165 g zelfrijzend bakmeel
265 g rietsuiker
1 ½ el cacao
1 ½ tl kaneel
5 eieren
165 g gemalen noten
bakblik tulbandjes of muffins
Bereiding:
- Breng de room met de koffiebonen aan de kook.
- Laat het geheel ½ uur op zacht vuurtje doorpruttelen.
- Zet de room met de koffiebonen koel ( minstens 12 uur)weg ( niet in de koelkast).
- Zeef de room.
- Verwarm de oven voor op 175 ºC
- Vet het bakblik in en bestuif deze met meel.
- Mix 1 voor 1 de eieren door het botermengsel en de bloem.
- Voeg de rietsuiker, de cacao, kaneel, gemalen noten en de room toe.
- Mix nog 3 minuten door.
- Schep het beslag in de vormpjes en bak 20/25 minuten.
- Combi stoomoven: 25% stoom 170 ºC 20/25 minuten
- Laat de cakejes afkoelen.
Voor de topping:
chocolade boontjes
1 reep pure chocolade
poedersuiker
60 gram boter
75 gram poedersuiker
40 gram witte chocolade
30 ml ongeklopte volle room
- Smelt de pure chocolade au bain marie en giet dit over de cakejes heen.
- Laat de chocolade opstijven.
- Ondertussen maak je de witte chocoladetoefjes.
- Smelt de witte chocolade au bain marie.
- Giet de chocolade voorzichtig in een droge kom, en laat het afkoelen.
- Doe de zachte boter in een kom en mix steeds beetje bij beetje de poedersuiker en het zout toe.
- Mix tot een geheel met de mixer op middelhoge snelheid.
- Voeg de slagroom toe.
- Vouw nu met een spatel de afgekoelde witte chocolade door het mengsel. Mix nu het gehele mengsel met de mixer op hoge snelheid tot een luchtig en fluffy geheel.
- Schep het mengsel in een spuitzak.
- Spuit kleine toefjes op de cakejes en druk er een paar chocoladekoffieboontjes op.
Serveren met poedersuiker en een lekkere kop koffie.
Succes!