Kokosbollen met chocolade en nootjes

Ingrediënten voor 15/20 bollen:
230 g kristalsuiker
250 g kokosrasp
4 eiwitten
2 zakjes vanillesuiker
snufje zout
drupje citroensap om de schaal te ontvetten
bakpapier
ijsbolschep
mixer

Voor de opsiering:

gehakte nootjes bijv. pistache/walnoot/amandelen
witte chocolade
pure chocolade
melk chocolade

Bereiding:

      • Verwarm de oven voor op 175 ̊C.
      • Ontvet de schaal met een drupje citroensap.
      • Scheid de eieren en gebruik alleen het eiwit.
      • Klop het eiwit met een snufje zout.
      • Zodra het eiwit begint te schuimen voeg je beetje bij beetje de suiker en de vanillesuiker toe.
      • Zodra er pieken in het schuim ontstaan en je de kom op de kop kan houden is de schuim klaar.

  • Spatel beetje bij beetje de kokosrasp door het schuim (niet roeren gewoon rustig spatelen).
  • Schep gelijk met een ijsbol schep bollen op een bakplaat bekleed met bakpapier ong. 2 cm van elkaar.

    • Bak de bollen in 15-18 minuten goudbruin.
    • COMBISTOOMOVEN: 170 ̊C/ weinig vocht/15 minuten.
    • Laat de bollen afkoelen.

Versieren:

  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Giet een paar streepjes over de bollen en sprenkel hier gehakte nootjes over.
  • Of dop gewoon de onderkant in de chocolade.

 

  • Succes!
%d bloggers liken dit: