Ingrediënten voor 15/20 bollen:
230 g kristalsuiker
250 g kokosrasp
4 eiwitten
2 zakjes vanillesuiker
snufje zout
drupje citroensap om de schaal te ontvetten
bakpapier
ijsbolschep
mixer
Voor de opsiering:
gehakte nootjes bijv. pistache/walnoot/amandelen
witte chocolade
pure chocolade
melk chocolade
Bereiding:
-
-
- Verwarm de oven voor op 175 ̊C.
- Ontvet de schaal met een drupje citroensap.
- Scheid de eieren en gebruik alleen het eiwit.
- Klop het eiwit met een snufje zout.
- Zodra het eiwit begint te schuimen voeg je beetje bij beetje de suiker en de vanillesuiker toe.
- Zodra er pieken in het schuim ontstaan en je de kom op de kop kan houden is de schuim klaar.
-
- Spatel beetje bij beetje de kokosrasp door het schuim (niet roeren gewoon rustig spatelen).
- Schep gelijk met een ijsbol schep bollen op een bakplaat bekleed met bakpapier ong. 2 cm van elkaar.
-
- Bak de bollen in 15-18 minuten goudbruin.
- COMBISTOOMOVEN: 170 ̊C/ weinig vocht/15 minuten.
- Laat de bollen afkoelen.
Versieren:
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Giet een paar streepjes over de bollen en sprenkel hier gehakte nootjes over.
- Of dop gewoon de onderkant in de chocolade.
- Succes!