Norger keien

keitjes.gif

Voor 40 keien

175 g noten mix ongezouten
100 g cranberry’s
2 zoete stevige appels.
2 eieren
Amandelschaafsel
eiwit om te bestrijken 20 velletjes bladerdeeg ( 2 pakjes)
1 pakje amandelspijs ( 300 g)
poedersuiker

36

Bereiding:

  • De oven voorverwarmen op 200 graden.
  • Klokhuis uit de appels verwijderen en in kleine blokjes snijden.
  • De notenmix fijn hakken. ( met mes niet in keukenmachine).
  • De amandelspijs in kleine blokjes snijden.
  • Meng in een kom de 2 eieren, gehakte noten, appelstukjes, amandelspijs en de cranberry’s.
  • Doe dit lekker met de hand.
  • Maak 40 balletjes van dit mengsel.
  • Leg de balletjes in de koelkast om 10 minuten te rusten.
  • Ondertussen haal je het bladerdeeg uit de verpakking.
  • Leg de 20 velletjes op het aanrecht en zodra het iets is ontdooid snij je deze dwars doormidden.
  • Strijk het deeg aan 1 kant in met eiwit.
  • Leg een bolletje in het midden en vouw het flapje dicht.
  • Met een vork druk je aan alle 4 kanten het bladerdeeg op elkaar.
  • Strijk nu de keien in met eiwit en strooi er amandelschaafsel op.
  • Nu kunnen ze in de oven op 200 ºC. ongeveer 20 minuten.

Als ze klaar zijn leg je ze op een mooie schaal en strooi er dan lekker poedersuiker over.

Altijd succes!

2 Comments

  1. Pingback: Oliebollen? Norger keien! Wel net zo lekker! | www.smulboks.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: