Oranjebittercakejes met mascarpone en vijfkruidenpoeder

wortel6gifIngrediënten cakejes:

200 g mascarpone
50 ml oranjebitter
265 g roomboter
165 g zelfrijzend bakmeel
265 g rietsuiker of gewone suiker
2 tl vijfkruiden poeder
5 eieren
165 g geraspte wortel ( vocht uitknijpen)
165 g gemalen noten
1 reep witte chocolade
25 g poedersuiker
bakblik muffins
kleurstof oranje, poeder

wortel1

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 175 ºC
  • Vet het muffin bakblik in en bestuif deze met meel/ of gebruik bakvormpjes
  • Mix 1 voor 1 de eieren door het botermengsel en de bloem.

wortel2  wortel3

  • Voeg de suiker, gemalen noten, en de 5 kruidenpoeder toe.
  • Mix nog 3 minuten door
  • Meng 50 g mascarpone met 50 ml oranjebitter en meng dit 1 minuut met het beslag mee.
  • Schep de geraspte wortel door het beslag.
  • Schep het beslag in de vormpjes en bak 20/25 minuten.
  • Combi stoomoven: 25% stoom 170 ºC 20/25 minuten

wortel4

  • Laat de cakejes afkoelen.
  • Smelt de witte chocolade au bain marie.

au bain

  • Kleur de chocolade oranje met kleurstof.
  • Giet de chocolade over de afgekoelde cakejes.
  • Meng 150 g mascarpone met 25 g poedersuiker.
  • Verdeel het mascarponemengsel over de cakejes en garneer met steranijs.

Succes en een gezellige koningsdag gewenst!

w

%d bloggers liken dit: