voor 12/15 stuks
250 ml melk
2 eieren
75 g suiker
1 el bloem
1 pakje roomboterbladerdeeg
1 vanillestokje
2 el poedersuiker
1 tl kaneelpoeder
- Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit.
- Melk aan de kook brengen met de helft van de suiker.
- Voeg het vanillemerg toe en het overgebleven stokje.
- Splits de eieren en gebruik alleen de eidooiers.
- Meng de overige suiker met de eidooiers en meng hierdoor ook de bloem totdat het een glad papje is.
- Verwijder het vanillestokje. Giet de kokende melk beetje voor beetje hierdoor.
- Goed blijven roeren.
- Nu alles weer terug in de pan en laat even lekker een minuutje door pruttelen( blijven roeren)
- Haal de plakjes bladerdeeg uit de verpakking en bestrijk met water. Leg 3 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze op.
- In een pakje bladerdeeg zitten 10 plakjes. Dus krijg je drie rolletjes.
- Leg de rolletjes even te rusten in de koelkast.
- Verwarm nu de oven voor op 220 ºC.
- Snijd de rolletjes in plakjes van ongeveer 1,5 cm dik.
- Leg de plakjes met hun platte kant in een ingevette tartelettevorm tot de wand bedekt is met deeg.
- Giet de crème erbij tot aan de rand.
- 20 minuten in de oven.
- De bovenkant wordt bruin tot donkerbruin.
- Haal de gebakjes uit de oven en bestrooi ze met kaneel en poedersuiker.
Het lekkerste zijn ze als ze nog wat warm zijn.
Nou succes!