Pastéis de Belém of Pastéis de nata

pasteis
voor 12/15 stuks

250 ml melk
2 eieren
75 g suiker
1 el bloem
1 pakje roomboterbladerdeeg
1 vanillestokje
2 el poedersuiker
1 tl kaneelpoeder

  • Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit.
  • Melk aan de kook brengen met de helft van de suiker.
  • Voeg het vanillemerg toe en het overgebleven stokje.
  • Splits de eieren en gebruik alleen de eidooiers.
  • Meng de overige suiker met de eidooiers en meng hierdoor ook de bloem totdat het een glad papje is.
  • Verwijder het vanillestokje. Giet de kokende melk beetje voor beetje hierdoor.
  • Goed blijven roeren.
  • Nu alles weer terug in de pan en laat even lekker een minuutje door pruttelen( blijven roeren)
  • Haal de plakjes bladerdeeg uit de verpakking en bestrijk met water. Leg 3 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze op.
  • In een pakje bladerdeeg zitten 10 plakjes. Dus krijg je drie rolletjes.
  • Leg de rolletjes even te rusten in de koelkast.
  • Verwarm nu de oven voor op 220 ºC.
  • Snijd de rolletjes in plakjes van ongeveer 1,5 cm dik.

39

  • Leg de plakjes met hun platte kant in een ingevette tartelettevorm tot de wand bedekt is met deeg.
  • Giet de crème erbij tot aan de rand.
  • 20 minuten in de oven.
  • De bovenkant wordt bruin tot donkerbruin.
  • Haal de gebakjes uit de oven en bestrooi ze met kaneel en poedersuiker.

Het lekkerste zijn ze als ze nog wat warm zijn.

Nou succes!

Geef een reactie

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?