Ingrediënten:
voor 15 kleine taartjes:
1 pakje vanille pudding (kookpudding waar je 500 ml melk voor moet gebruiken)
2 eieren
500 ml melk ( voor de vanillepudding)
3 grote zoete appels
scheutje limoen of citroensap
300 g bloem
150 g witte basterdsuiker
150 g roomboter
1 volle tl bakpoeder
2 zakjes vanillesuiker
3 el kristalsuiker
1 reep witte chocolade
95 g gepelde pistachenoten
15 tartelette, bakvormpjes of muffinbakplaat.
Bereiding:
- Kook de room zoals op het pakje beschreven is (500 ml melk).
- Laat de room afkoelen.
- Schil de appels, verwijder klokhuis en snij de appel in kleine stukjes.
- Vermeng een scheutje citroensap en 1 el kristalsuiker door de appel.
- Zet de appel in de koelkast.
- Maal ¾ van de pistache noten zeer fijn ( blender of staafmixer
- Meng de bloem, witte basterdsuiker, roomboter, 1 ei en de bakpoeder goed door elkaar.
- Neem nu de helft van dit deeg en meng hier 2 el kristalsuiker door en de pistacherasp.
- Leg dit een half uurtje in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 °C / Combi-stoomoven 180 °C.
- Vet de vormpjes of muffinbakblik in en bedek deze met een zeer dun laagje deeg, tot boven aan de rand.
- Verdeel de afgekoelde pudding over de bakjes.
- Verdeel de blokjes appel over de bakjes, druk de appel iets in de pudding.
- Smeer de bovenkant in met ei.
- Haal het deeg uit de koelkast en strooi kleine stukjes over de appel, begin aan de buitenkant.
- Bak de taartjes in 20 minuten.
- Haal de taartjes uit de oven en besmeer deze met het eiwit en bestrooi ze met vanillepoeder.
- Zet de taartjes nog 5 minuten in de oven om ze goudbruin te bakken.
- Hak de rest van de pistachenootjes grof.
- Smelt de witte chocolade au bain-marie.
- Zodra de taartjes iets afgekoeld zijn, giet je streepjes witte chocolade over de taartjes en strooi hierover de gehakte nootjes.
- Serveer koud met poedersuiker.
- Combi-Stoomoven: 20 minuten 25% stoom 180 °C.
Succes!