Ingrediënten:
voor 10 tartelettes:
1 pakje vanille pudding (kookpudding waar je 500 ml melk voor moet gebruiken)
2 eieren
1 ei
500 ml melk ( voor de vanillepudding)
350 g uitgelekte kersen zonder pit
300 g bloem
150 g witte basterdsuiker
150 g roomboter
1 volle tl bakpoeder
2 zakjes vanillesuiker
50 g kristalsuiker
10 tartelette vormpjes
Bereiding:
- Kook de room zoals op het pakje beschreven is (500 ml melk).
- Laat de room afkoelen.
- Meng de bloem, witte basterdsuiker, roomboter en de bakpoeder goed door elkaar.
- Neem nu de helft van dit deeg en meng hier de kristalsuiker door.
- Leg dit een half uurtje in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 °C / Combi-stoomoven 180 °C.
- Vet de tartelettes in en bedek deze met een dun laagje deeg.
- Verdeel de afgekoelde pudding over de tartelettes.
- Verdeel de kersen over de tartelettes, druk de kersen iets in de pudding.
- Haal het deeg uit de koelkast en strooi kleine stukjes over de kersen.
- Bak de tartelettes in 20 minuten.
- Haal de tartelettes uit de oven en besmeer deze met het eiwit en bestrooi ze met vanillepoeder.
- Zet de tartelettes nog 5 minuten in de oven om ze goudbruin te bakken.
- Serveer koud met poedersuiker.
Combi-Stoomoven: 20 minuten 25% stoom 180 °C.
Succes!