Kersen tartelettes met pudding

pudding kersen tartelettes gif

Ingrediënten:
voor 10 tartelettes:

1 pakje vanille pudding (kookpudding waar je 500 ml melk voor moet gebruiken)
2 eieren
1 ei
500 ml melk ( voor de vanillepudding)
350 g uitgelekte kersen zonder pit
300 g bloem
150 g witte basterdsuiker
150 g roomboter
1 volle tl bakpoeder
2 zakjes vanillesuiker
50 g kristalsuiker
10 tartelette vormpjestaartvorm

 

puddingkersening

Bereiding:

  • Kook de room zoals op het pakje beschreven is (500 ml melk).
  • Laat de room afkoelen.

puddingkersenpudding

  • Meng de bloem, witte basterdsuiker, roomboter en de bakpoeder goed door elkaar.
  • Neem nu de helft van dit deeg en meng hier de kristalsuiker door.
  • Leg dit een half uurtje in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C / Combi-stoomoven 180 °C.
  • Vet de tartelettes in en bedek deze met een dun laagje deeg.
  • Verdeel de afgekoelde pudding over de tartelettes.
  • Verdeel de kersen over de tartelettes, druk de kersen iets in de pudding.

pudding kersenopmaak

  • Haal het deeg uit de koelkast en strooi kleine stukjes over de kersen.
  • Bak de tartelettes in 20 minuten.
  • Haal de tartelettes uit de oven en besmeer deze met het eiwit en bestrooi ze met vanillepoeder.

puddingkersenoven

  • Zet de tartelettes nog 5 minuten in de oven om ze goudbruin te bakken.
  • Serveer koud met poedersuiker.

Combi-Stoomoven: 20 minuten 25% stoom 180 °C.

Succes!

pudding kersen tartelettes gif

 

 

 

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?