Je bekijkt nu Quiche met zoet gemarineerde varkenshaas

Quiche met zoet gemarineerde varkenshaas

  • Bericht auteur:

Ingrediënten marinade:

1 varkenshaasje van ca. 450 g
2 teentjes knoflook, geperst
1 ui, fijngesnipperd
4 el ketjap manis
2 el honing
3 el aardbeienjam
peper/zout

Meng alle ingrediënten van de marinade en breng op smaak met peper en zout.
Marineer hierin lang de varkenshaas. ( ik heb zelf 8 uur lang laten marineren).

Ingrediënten Quiche:

1 grote rol bladerdeeg
6 eieren
125 ml kookroom
100 g oude kaas, geraspt
4 kleine wortels, in partjes van 1 cm
200 g champignons, in plakjes
3 lente-uien, in ringen gesneden.
2 el gedroogde Italiaanse kruiden
boter, om in te vetten
olijfolie
peper/zout

Verder nodig:

lage taartvorm van Ø28 cm
koekenpan

Bereiding:

Stoom de worteltjes 5 minuten in de duo stoomschalen*, met de instelling full steam.
Verwarm de oven voor op 190°C.
Vet de taartvorm in met boter.
Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg en snij de randen af.
Prik gaatjes in de bodem met een vork.
Haal de varkenshaas uit de marinade en snij deze in dobbelsteentjes.
Giet een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui glazig.
Schep dan de partjes champignons erbij en bak 5 minuten mee.
Meng in een kom de eieren, lente-ui, de room, geraspte kaas en de Italiaanse kruiden.
Schep de gebakken champignons, ui, varkenshaas en de worteltjes door het beslag.
Breng op smaak met peper en zout.
Giet het beslag in de taartvorm.
Bak de quiche op een rooster, in 25 minuten goudbruin met de instelling medium steam. (50% stoom)

*Duo stoomschalen = dichte stoomschaal met daarboven de gaatjes stoomschaal

Print dit bericht

Geef een reactie